Scolari wijkt niet: Heb uitstekend werk verricht voor de Braziliaanse bond
Bondscoach neemt verantwoordelijkheid maar half

Scolari wijkt niet: "Heb uitstekend werk verricht voor de Braziliaanse bond"

09-07-2014 00:35
13

Luiz Felipe Scolari zal ernstig onder vuur komen te liggen in Brazilië. De bondscoach beloofde de wereldbeker aan zijn volk, maar werd in de halve finale van het WK afgeschminkt door Duitsland: 1-7. Aan opstappen denkt hij desondanks niet.

"Dit resultaat is een catastrofe en voor die catastrofe ben ik verantwoordelijk, want ik heb de keuzes gemaakt. We moeten vragen of de mensen ons dit resultaat kunnen vergeven", sprak Scolari. Hoewel hij in aanloop naar het toernooi in eigen land zeer ambitieuze uitspraken deed, zag hij na afloop geen reden om de handdoek te gooien. "Ik ben niemand iets schuldig. Ik heb uitstekend werk verricht voor de nationale bond."

"Dit is één nederlaag. De derde in anderhalf jaar. Het was gewoon een totale ramp. We kregen de ene na de andere goal tegen en waren de controle helemaal kwijt. Ik was machteloos. Ik kon niets doen", ging Scolari verder. "De organisatie was zoek. Al na de 0-1 ging het verkeerd. We raakten in paniek en alles liep fout. Ik zal met de consequenties moeten leven."

In zijn optiek is er sprake van 'een proces' richting het WK in Rusland. "Van de 23 selectiespelers van nu, gaan er veertien of vijftien ook mee in 2018." Neymar, geblesseerd in de halve finale, zal normaliter tot die groep behoren. "Ook als we Neymar hadden gehad waren we vandaag machteloos geweest. Ze waren niet te houden. De afwezigheid van Neymar is geen excuus."