POLL: Werd het doelpunt van Cercle Brugge tegen Club Brugge terecht afgekeurd

26 mei om 20:44
Laatste update: 26 mei om 20:49

Club Brugge speelde met 0-0 gelijk tegen Cercle Brugge waardoor Club Brugge kampioen is geworden van de Jupiler Pro League. Het leek er in de slotfase op dat toch Union SG kampioen van België ging worden. Union stond op dat moment op voorsprong tegen KRC Genk en bij een nederlaag van Club Brugge werd Union kampioen. 

De vrije trap van Cercle belandde gevaarlijk in de zestienmeter van Club Brugge. Het was een zeer hachelijke situatie voor het doel van Simon Mignolet. Via de doelman en de lat ging de bal uiteindelijk niet het doel in. Denis Odoi werkte de bal uiteindelijk weg, maar ook daar leek het erop dat de bal over de lijn was. De VAR moest ingrijpen en het Jan Breydelstadion hield zijn hart vast of er geen penalty of een doelpunt zou komen.

Uiteindelijk leverde de VAR-ingreep een flinke opluchting op voor alle fans van Club Brugge. Er was buitenspel geconstateerd waardoor de stand gelijk bleef. Club Brugge kon opgelucht ademhalen en werd uiteindelijk kampioen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.