Onana blijft steun krijgen bij United na volgende blunderfestijn: "Draait om team"

30 november om 11:00

Erik ten Hag weigert André Onana af te vallen na zijn volgende blunders voor Manchester United. De Kameroener ging bij één vrije trap van Hakim Ziyech in de fout en zag er bij de twee andere goals ook niet erg goed uit. Dat is niet de eerste keer dit seizoen, maar Ten Hag weigert zijn sluitpost af te vallen. 

"Het gaat niet om het individu", vertelde Ten Hag na afloop van de wedstrijd over Onana. "Natuurlijk kunnen individuele fouten het verschil maken en daar moet je zeker je verantwoordelijkheid voor nemen. Het draait in ieder geval altijd om het team en we hadden met zijn allen de hele wedstrijd beter moeten managen. We moeten hiervan leren, want we geven teveel goals weg." United speelde uiteindelijk met 3-3 gelijk tegen Galatasaray.

In de Engelse media had bijvoorbeeld Manchester Evening News geen enkele moeite om Onana wel de schuld te geven van de remise in Istanbul. De Kameroener kreeg van het medium een 2 voor zijn optreden. 'Aarzelend bij de eerste goal, blunderend bij de tweede en ook bij de derde goal laat hij zich te makkelijk passeren. Vooral de tweede goal van Hakim Ziyech mag nooit gebeuren.'