Van Gaal claimt 'vooropgezet spel': "Lionel Messi moest wereldkampioen worden"

05-09-2023 08:15 Laatste update: 08:25
37

Louis van Gaal plaatst zijn vraagtekens bij de uitschakeling van het Nederlands elftal tegen Argentinië op het voorbije WK. De toenmalige bondscoach heeft het gevoel dat 'Lionel Messi wereldkampioen moest worden', vertelt hij tijdens de Eredivisie Awards.

Van Gaal werd maandag onderscheiden met een oeuvre-award. In gesprek met de NOS blikt hij terug op zijn laatste kunstje: het WK in Qatar. Oranje dolf in de kwartfinale het onderspit tegen de latere wereldkampioen Argentinië, dat een 2-0 voorsprong uit handen gaf, maar na strafschoppen alsnog te sterk was. "Ik wil er eigenlijk niet zoveel over kwijt", begint de toptrainer in eerste instantie.

"Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt en hoe wij aan de doelpunten komen en hoe sommige spelers van Argentinië over de schreef gingen en niet bestraft werden, dan denk ik dat het allemaal vooropgezet spel is", vervolgt Van Gaal, die gevraagd wordt wat hij daar precies mee bedoelt. "Ik bedoel daar alles mee wat ik zeg. Dat Messi wereldkampioen moest worden? Dat denk ik, ja."

Van Gaal is vervolgens niet te spreken over de NOS-verslaggever die doorvraagt. "Je bent een valse man. Tot ziens."