Courtois geeft subtiel antwoord aan scheldende Atletico Madrid-fans

20-09-2022 14:30 Laatste update: 15:06

Tussen 2011 en 2014 kwam Thibaut Courtois uit voor Atletico Madrid. Sinds 2018 staat de Rode Duivel bij Real Madrid tussen de palen en dat zijn de Atletico-fans nog niet vergeten. Enkelen scholden Courtois de huid vol tijdens de Madrileens derby, maar de doelman diende hen subtiel van repliek.

Courtois en Real Madrid wonnen de Madrileense derby met 1-2. Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg hij een scheldtirade over zich heen van enkele van de thuisfans. Courtois, die een goed mondje Spaans spreekt, begreep natuurlijk de verwijten aan zijn adres. Die beantwoordde hij eerst met een glimlach om de Atletico-fans uiteindelijk ook te wijzen op zijn tattoo.

Courtois heeft een tattoo die verwijst naar de Champions League-zege van Real Madrid van afgelopen seizoen. De 30-jarige doelman was met enkele wereldsaves de man van de match in de laatste CL-finale. Voor de supporters van Atletico zal het gebaar van Courtois nog extra beledigend overkomen omdat de Belg in 2014 nog het Atletico-doel verdedigde in de Champions League-finale, maar die verloor tegen Real Madrid.