De Bleeckere: Heb Lawrence gezegd dat hij focus moet houden, maar ook genieten

De Bleeckere: "Heb Lawrence gezegd dat hij focus moet houden, maar ook genieten"

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 23:13ma 27-09-2021 om 23:13

Lawrence Visser zou wel eens een slapeloze nacht tegemoet kunnen gaan. Dinsdagavond beleeft hij namelijk zijn vuurdoop in de Champions League, uitgerekend in het Santiago Bernabeu dan nog. Real Madrid - Sheriff Tiraspol wordt zijn eerste uitdaging. Frank De Bleeckere geeft Visser goede raad.

Oud-scheidsrechter De Bleeckere was de allerlaatste Belg die een wedstrijd mocht fluiten op het kampioenenbal. Dat dateert alweer van een Arsenal - Borussia Dortmund uit november 2011 (!), bijna tien jaar geleden dus. Zelf spreekt De Bleeckere dan ook van een mooi moment voor de Belgische arbitrage. "Ik voelde al dat het er dit seizoen wel eens kon inzitten voor Lawrence. Hij zit in het talentprogramma van de UEFA", weet hij bij Sporza.

Waarom het zo lang moeten duren heeft om een opvolger te vinden, kan De Bleeckere niet helemaal verklaren. Uiteindelijk komt het ook daar aan op talent, legt hij uit. "Net als bij voetballers zijn er ook bij scheidsrechters generaties. Toen ik floot, waren de Rode Duivels ook niet aanwezig op het EK of WK", aldus De Bleeckere.

Champions League fluiten is natuurlijk niet hetzelfde als pakweg KV Kortrijk - KAS Eupen. "De beleving is helemaal anders. De aandacht en de druk zijn enorm groot", beseft De Bleeckere. Hij heeft dan ook goede raad klaar voor Visser. "Ik heb Lawrence meegegeven dat hij zijn focus moet houden, maar dat hij er toch ook moet van genieten", klinkt het. Dat genot zal vanzelf leiden tot meer zelfvertrouwen, geeft De Bleeckere nog mee.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws