Efficiënt Royal Antwerp FC nekt opgetogen KRC Genk in doelpuntrijke wedstrijd

22-09-2021 22:37 Laatste update: 22:44
91

Royal Antwerp FC heeft de inhaalwedstrijd van speeldag 5 met 4-2 gewonnen van KRC Genk. In een amusante wedstrijd speelde Genk sterk, maar maakte Antwerp de wedstrijd genadeloos dood.

KRC Genk begon gretig op het veld van Antwerp. Al snelle zette het een knappe aanval op met meerdere tussenstations. Butez redde vervolgens een te zwak schot van Onuachu. Antwerp moest het vooralsnog proberen vanuit de omschakeling.

Enkele minuten later was het dan toch raak: Wie anders dan Onuachu trapte de 0-1 kruislings binnen. KRC Genk bleef drukken en de bal veroveren, Ito schoot rakelings naast. Antwerp had het erg moeilijk een voet aan de grond te krijgen.

Rond minuut 20 kon Antwerp een eerste keer de neus aan het venster steken, Vandevoordt werd nog niet echt op de proef gesteld, tot De Laet aan het kanon ging staan. Hij knalde de afvallende bal na een hoekschop goed in de hoek binnen.

Na de gelijkmaker kon Antwerp de Limburgers wat neutraliseren. Het nam zelf meer het heft in handen en maakte zowaar de 2-1, Verstraete knalde een vrije trap binnen. Vijf minuten voor de rust werd het zelfs 3-1 Miyoshi legde de rebound simpel binnen.

Tweede helft
KRC Genk startte weer met wat meer vertrouwen in de tweede helft. Antwerp moest natuurlijk ook niet meer vol aanvallen. De beste kansen waren wel weer voor de Limburgers. Butez redde een kopbal van Cuesta, Paintsill mistte onbegrijpelijk voor doel.

De Genkse dreiging bleef duren, Antwerp kwam niet meer aan het doel van Vandevoordt. In minuut 70 legde de Genkse defensie de wedstrijd in een beslissende plooi. Lucumi speelde de bal in de voeten van Samatta, die Frey de 4-1 op een presenteerblaadje bood.

Het zat niet mee voor KRC Genk, ook na de 4-1 bleven ze drukken, maar een goede Butez stond telkens pal. Tien minuten voor tijd gaf Onuachu Genk toch weer hoop. Almeida beging een domme overtreding in de zestien waardoor Genk een strafschop kreeg. 4-2. Even later kreeg Genk opnieuw wat hoop, De Laet mocht na zijn tweede gele kaart gaan douchen.

Tot een echt slotoffensief kwam het echter niet meer. Antwerp voetbalde de wedstrijd uit en boekt een 9 op 9. KRC Genk zit verveelt met haar tweede nederlaag van het seizoen, terwijl het een goede wedstrijd speelde.