Vertonghen: EK-uitschakeling doet nog steeds pijn

Vertonghen: "EK-uitschakeling doet nog steeds pijn"

30-08-2021 20:45
5

Met drie interlands op het programma verscheen ervaren rot Jan Vertonghen maandag voor de micro's op de persconferentie. Daar nam hij onder andere de tijd om even terug te blikken op het EK. "Bij mij doet die uitschakeling nog steeds pijn", citeert Sporza de Rode Duivel. 

België ging er in de kwartfinales uit tegen de uiteindelijke eindwinnaar, Italië. Volgens Vertonghen de terechte winnaar en beste ploeg van het tornooi. "Je zoekt overal naar oorzaken. We komen alweer tegen het beste land van het toernooi uit, de latere winnaar. Dat was gewoon een hele goeie ploeg, aanvallend en verdedigend."

Een gevoel dat de verdediger niet had toen de Rode Duivels op het WK werden uitgeschakeld door Frankrijk in de halve finale. "Italië was echt top op alle vlakken. Dat had ik 3 jaar eerder niet gevoeld bij Frankrijk, dat leunde op een sterke verdediging en individuele klasse voorin. Het deed allebei pijn."

En zo blijft deze gouden generatie van Rode Duivels voorlopig achter zonder een prijs. "Maar we zijn geen verloren generatie als we geen prijs pakken. Er zijn veel topspelers met amper internationale prijzen, Messi heeft tot dit jaar moeten wachten op de eerste. Op zo'n toernooi moet echt alles meezitten."