AA Gent stuurt Club Brugge van het kastje naar de muur met ongelooflijke wedstrijd

29-08-2021 15:20 Laatste update: 15:36
145

KAA Gent heeft Club Brugge in eigen huis verpulverd. Het werd zowaar 6-1 in een wedstrijd met buitenspelfases, een strafschop en een eigen doelpunt.

KAA Gent begon het sterkste aan de wedstrijd. Met felle druk naar voren gingen ze al snel op zoek naar het eerste doelpunt. Dat kwam er ook meteen. Tissoudali trapte de 1-0 binnen. De VAR checkte nog wel, maar dat mocht niet baten. Nauwelijks drie minuten later haalde Mechele Nurio onderuit: strafschop! De Sart zette Gent op rozen. 2-0 na 13 minuten.

Club Brugge probeerde richting het halfuur het evenwicht te herstellen, maar slaagde hier vrijwel nooit in. De combinaties kwamen er niet uit omdat Ghent er goed op zat. Een kwartier voor de rust gingen de Gentse feesten verder. Nurio tikte de 3-0 binnen.

Club Brugge kon één mogelijkheid creëren. Vanaken kopte net voor rust op doel.

Tweede helft
Na de rust kon Club Brugge zienderogen frisser uit de kleedkamer komen, al was dat van korte duur. Gent kwam opnieuw meer en meer in haar spel. Op het uur deed Bezus de boeken toe: 4-0. Even later kwam de wedstrijd opnieuw in een rollercoaster terecht. Vanaken milderde tot 4-1, maar onmiddellijk daarna maakte Depoitre alweer 5-1.

De verdediging van Club Brugge had er al een nachtmerrie op zitten, maar tien minuten voor tijd kende deze namiddag haar dieptepunt voor Mignolet en co. Mechele speelde terug op zijn doelman, maar die kon de bal niet goed controleren. Eigen doelpunt voor Mechele en 6 tegen 1.

KAA Gent maakt Club Brugge helemaal monddood op een namiddag in de Ghelamco arena. Blauw-zwart heeft een interlandperiode om te herbronnen en zichzelf heruit te vinden.