Geen Europa meer voor RSC Anderlecht na frustrerende avond

Geen Europa meer voor RSC Anderlecht na frustrerende avond

26-08-2021 20:50 Laatste update: 20:54
159

RSC Anderlecht heeft zich niet gekwalificeerd voor de Conference League. Paars-wit ging 2-1 ten onder bij Vitesse nadat ze thuis bleven steken op 3-3.

Anderlecht wint dat het moest winnen om door te stoten, maar dat gold ook voor Vitesse. De thuisploeg begon uitstekend. Na een corner kon Wittek voor de 1-0 nog zorgen met een afgeweken corner. Een klap voor Anderlecht, dat enkel kon dreigen met een schot van Zirkzee. Vitesse ging vrij comfortabel met een voorsprong rusten.

Anderlecht kwam met frisse moed uit de kleedkamer, maar Vitesse pakte na enkele minuten uit met een mooie aanval. Opnieuw wat het Wittek die afwerkte, deze keer met een knappe volley. Vincent Kompany greep na het uur in en bracht nog Dauda, Thelin en Verschaeren tussen de lijnen. Refaelov kon nog milderen tot 2-1 en er volgde een slotoffensief, maar Anderlecht bracht toch te weinig kwaliteit.

Anderlecht is op die manier nu al uitgeschakeld op het Europese toneel. Lang kan het niet rouwen, want zondag wacht een aartsmoeilijke wedstrijd op het veld van KRC Genk.