Geen selectie voor Mignolet, Martinez gunt doelman van Club Brugge 'rust'

Geen selectie voor Mignolet, Martinez gunt doelman van Club Brugge 'rust'

26-08-2021 13:45
6

Simon Mignolet speelde tot nu toe 31 interlands. De komende tijd blijft de doelman van Club Brugge op dat aantal staan. Roberto Martinez heeft Mignolet immers niet geselecteerd voor de komende interlands van België. De bondscoach gunt Mignolet 'rust'.

Tijdens het afgelopen EK viel Mignolet geblesseerd uit. De knieblessure was zo ernstig dat de doelman de selectie van de nationale ploeg moest verlaten. Door de blessure miste Mignolet de strijd om de Belgische Supercup en het duel op de openingsspeeldag tussen Club Brugge en KAS Eupen. Senne Lammens verving Mignolet tijdelijk tussen de palen bij Blauw-Zwart.

De voorbije vier speeldagen nam Mignolet bij Club Brugge zijn plaats onder de lat terug in. Toch selecteerde Martinez Mignolet niet. De bondscoach gaf donderdag tijdens een persconferentie aan dat hij de situatie van Mignolet op de voet is blijven volgen. Martinez laat nu weten dat Mignolet na zijn revalidatie wat tijd krijgt om te bekomen. Bij Club Brugge kan Mignolet blijven trainen om fit te zijn na de interlandbreak.

Martinez selecteerde voor de duels tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland vier doelmannen. Thibaut Courtois, Koen Casteels, Matz Sels en Thomas Kaminski mogen zich dra melden in Tubize.