Met welke nieuwkomer verrast Martinez? 'Er wordt een brede selectie verwacht'

Met welke nieuwkomer verrast Martinez? 'Er wordt een brede selectie verwacht'

26-08-2021 08:45
9

Donderdag om 12 uur wordt de selectie van de Rode Duivels bekendgemaakt voor de volgende interlandperiode. Men verwacht nieuwe namen op de lijst van Roberto Martinez.

Martinez kan geen beroep doen op de geblesseerde Mertens, Chadli en Doku. Manchester City beslist vandaag of Martinez beroep kan doen op De Bruyne. Alderweireld, Vermaelen en Vertonghen zouden er wel bij zijn. Zij zijn fit, én liggen goed bij de bondscoach.

Na de blamage op het EK zal de gecontesteerde bondscoach een geste moeten doen aan de critici. Daarom wordt er een zeer brede selectie verwacht. Vanheusden, De Ketelaere, Lokonga, Foket, Verschaeren kunnen zich aan een selectie verwachten.

Toch zal de bondscoach keuzes moeten maken. Eerder zei Marc Degryse al dat ook Bongonda en Heynen een selectie verdienen. Eén ding is zeker. België moet klaar zijn voor de final four van de Nations League in oktober, en daar kan Martinez zich geen uitschuiver meer permitteren.

De Rode Duivels spelen op twee september tegen Estland, op vijf september tegen Tsjechië en op acht september tegen Wit-Rusland.