Belgische kranten voor levensbelangrijke avond: 'Bespaar ons de blamage'

Belgische kranten voor levensbelangrijke avond: 'Bespaar ons de blamage'

26-08-2021 07:00
11

Donderdagavond spelen RSC Anderlecht, KAA Gent en Royal Antwerp FC een levensbelangrijke wedstrijd in de aanloop naar de Europese competities. VoetbalPrimeur.be bundelde de krantenkoppen.

Het Nieuwsblad legde de druk met: ‘Bespaar ons de blamage’. Na de moeilijke uitgangsposities vreest de krant het ergste, al kan het nog niet de waarheid vatten. ‘Zo laag kan ons land toch niet vallen?’ Het dagblad duidt nog maar eens op de o-zo-belangrijke coëfficiënt. ‘Broodnodig, want ons land is bezig aan een vrije val op de UEFA-clubranking.’

Het Laatste Nieuws kopt: ‘Doe jullie job’. De krant schuwt de zware termen niet: ‘Vandaag is het D-Day, al zijn we nooit liefhebber geweest van deze term’, klinkt het. Het weet echter wel dat er veel meer nodig is dan een kwalificatie om het Belgisch voetbal er weer bovenop te helpen. ‘Onze topclubs beseffen dat ze zélf moeten instaan voor de weg naar boven.Het begint bij jullie zelf. Vanavond al. Do your job’, besluit het dagblad.

Het Belang van Limburg stelt zich alvast de vraag: ‘Wordt dit de avond van de blamage?’ Het besteed haar aandacht vooral aan Antwerp: ‘En dan is het verhaal eind augustus al voorbij of degradeer je uit de Europa League door verlies tegen een ploeg uit Cyprus’, klinkt het.