Het huiswerk van Anderlecht: nog wat vertrekkers onder dwang, één profiel welkom

Het huiswerk van Anderlecht: nog wat vertrekkers onder dwang, één profiel welkom

25-08-2021 11:00 Laatste update: 14:30
24

1 september nadert met rasse schreden. Voor de honderdduizenden leerlingen uit ons land betekent dat weer naar school gaan, studeren en huiswerk maken. In het voetbal daarentegen is men al enkele weken op zoek naar een geslaagd transferrapport. Wat hebben onze Belgische topclubs nog nodig om september met goede moed aan te vatten? VoetbalPrimeur.be zoekt het uit. In deze eerste aflevering: het huiswerk van RSC Anderlecht.

INKOMEND

Al gehaald: Majeed Ashimeru (RB Salzburg, definitief), Colin Coosemans (KAA Gent), Sergio Gómez (Borussia Dortmund), Taylor Harwoord-Bellis (Manchester City, huur), Wesley Hoedt (FC Southampton), Christian Kouamé (Fiorentina), Kristoffer Olsson (Krasnodar), Benito Raman (Schalke 04), Lior Refaelov (Royal Antwerp FC), Joshua Zirkzee (Bayern München, huur)

Wat kan Anderlecht nog gebruiken?
Dankzij de afgesproken kapitaalsverhoging, die overigens nog steeds niet helemaal afgerond is, stond Anderlecht financieel wat sterker in haar schoenen dan tijdens de vorige zomermercato. Dat is uitgemond in een resem versterkingen met behoorlijk wat naam en faam. Ervaren krachten als Hoedt en Refaelov werden aangevuld met talentvolle huurlingen, genre Harwood-Bellis en Zirkzee. Bovendien heeft paars-wit in alle geledingen kwaliteit bijgehaald. De verdediging lijkt op punt te staan en voorin beschikt Vincent Kompany nu zowaar over drie interessante profielen om Lukas Nmecha te vervangen.

Voorlopig heeft Peter Verbeke het met andere woorden al uitstekend gedaan. Ook die andere belangrijke vertrekker, Albert Sambi Lokonga, kreeg in de persoon van Olsson een gedegen opvolger, al moet die nog helemaal los komen in Brussel. Eventueel kan er centraal op het middenveld nog een speler bij, want met enkel de niet-overtuigende Ashimeru en Josh Cullen achter de hand is de spoeling er niet al te dik. Het grootste hiaat dat overblijft, ligt echter op de aanvallende flanken. Eigenlijk kan enkel Francis Amuzu daar écht uit de voeten (of de verguisde Mustapha Bundu zou moeten verrijzen). Een flankspeler met een dribbel zou dan ook een welgekomen aanvulling zijn.

UITGAAND

Al vertrokken: Landry Dimata (Espanyol, definitief), Warner Hahn (Go Ahead Eagles), Yevgen Makarenko (Fehérvár), Knowledge Musona (Al-Tai), Albert Sambi Lokonga (Arsenal FC), Michel Vlap (FC Twente, huur), Ognjen Vranjes (AEK Athene), Timon Wellenreuther (Willem II, huur), Peter Zulj (Basaksehir)

Wie moet Anderlecht nog verpatsen?
Tot op heden geraakte Verbeke al af van enkele overbodige krachten van wie gedacht werd dat ze moeilijk aan de man te brengen waren. Toch is voor pakweg Makarenko, Musona of Zulj een goede oplossing gevonden. Niettemin liggen er nog enkele uitgaande dossiers bovenaan de stapel op het bureau van de sportief directeur. Elias Cobbaut, bijvoorbeeld, is een heet hangijzer. Sinds de komst van Hoedt is hij helemaal gezakt in de pikorde. De linkspoot lijkt op weg naar de Serie A. Ook voor Zakaria Bakkali, Mustapha Bundu en Kenny Saief zouden nog transfers uit de bus moeten komen.

En dan is er uiteraard nog de zwaarste molensteen rond de nek: Adrien Trebel. Gezien het lucratieve contract waarover de Fransman in het Lotto Park beschikt, vallen de standpunten van beide partijen te begrijpen. Anderlecht wil zo snel mogelijk van hem verlost zijn, Trebel zelf zit in de luxepositie om de kat uit de boom te kijken. Hoe dan ook lijkt zijn verhaal in Brussel nu écht wel definitief geschreven, nadat Kompany hem vorig seizoen zowaar nog even heropviste. Als Verbeke de knoop Trebel nog ontward krijgt, verdient zijn werk tijdens deze transferperiode een fraaie pluim.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie