Club Brugge kwam goed weg tegen Beerschot: Ricca verdiende rood

Club Brugge kwam goed weg tegen Beerschot: "Ricca verdiende rood"

23-08-2021 07:30
35

Na de 3-2 overwinning van Club Brugge tegen K. Beerschot V.A was er ook heel wat te doen om Federico Ricca. De Uruguayaan ging er in de eerste helft te driest in en kreeg een gele kaart. Al kon de verdediger ook een rode kaart krijgen.

Voor voormalige scheidsrechter Serge Gumienny is het zelfs duidelijk: Ricca verdiende rood. "Ik weet niet hoe zwaar de tackles nog moeten worden om rood te krijgen. Met de voet vooruit op het scheenbeen, zo ga je nooit bewust voor de bal. Geen discussie mogelijk", klinkt het in Het Belang van Limburg.

Hij geeft daarna nog aan dat de arbitrage in België te soft is en de scheidsrechter van dienst met die ingreep ervoor zorgde dat de wedstrijd volledig ontspoorde. Ook ex-ref Tim Pots vond Ricca rood verdienen. "Dit had rood mogen zijn. En direct rood zelfs, want de integriteit van de speler kwam in het gedrang", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

De scheidsrechter gaf die kaart niet en ook de VAR greep niet in. Pots denkt te weten waarom. "De VAR zal niet zijn tussen gekomen, omdat het been niet gestrekt was, waardoor de impact minder groot is. Ik had liever een VAR-tussenkomst gezien voor wat we noemen ernstig gemeen spel", besluit hij.