Kompany krijgt tik op de vingers van Haan: Dat kan alleen bij de amateurs

Kompany krijgt tik op de vingers van Haan: "Dat kan alleen bij de amateurs"

20-08-2021 20:46
21

RSC Anderlecht hoopt bezig te zijn aan de grote comeback en wil dat doen onder de leiding van Vincent Kompany. Ook hij had het de eerste maanden echter niet makkelijk, zag ook clubicoon Arie Haan.

Kompany keerde terug als speler van de club, maar was onofficieel ook actief als inspirator/trainer. Een verkeerde zet, geeft Haan aan. "Hij is een grote voetballer, maar die functie als trainer/speler was een totaal verkeerde inschatting", klinkt het bij De Stentor.

Volgens hem paste het dan ook helemaal niet bij Anderlecht om in zulke constructie te werken. Dat kan bij de amateurs in de vierde of vijfde klasse, maar niet op dit niveau", geeft Haan aan. Al blijft Anderlecht volgens hem wel nog een echte topclub in ons land. "Ook al blijven ze nog tien jaar weg van de top, de grandeur zal altijd blijven", besluit hij.

Inmiddels is Kompany officieel wel trainer van Anderlecht en was hij al 48 keer actief als coach van de club. Daarin wist hij twintig keer te winnen, achttien keer gelijk te spelen en werd er tien keer verloren. Daarmee pakte hij gemiddeld 1,63 punten per wedstrijd. Ter vergelijking, voorganger Frank Vercauteren pakte 1,78 punten per wedstrijd.