Tuchel laat zich uit over Chelsea-rentree van Lukaku: “Ik hoop hem zondag te zien”

Tuchel laat zich uit over Chelsea-rentree van Lukaku: “Ik hoop hem zondag te zien”

20-08-2021 16:45

Romelu Lukaku kan zondag zijn rentree vieren bij Chelsea. De Rode Duivel werkte de voorbije dagen hard en zijn trainer Thomas Tuchel ziet het alvast zitten, Lukaku versus Arsenal.

Zondag om 17u30 Belgische tijd is het uitkijken naar het eerste fluitsignaal in het Emirates Stadium. Lukaku kan immers dan eindelijk weer te zien zijn in het shirt van Chelsea. Of dat effectief zo zal zijn, wilde Tuchel op een persconferentie vrijdag met nog niet zoveel woorden zeggen, maar de manager lijkt wel op Lukaku te rekenen.

"We hebben nog één training te gaan", begon Tuchel diplomatisch zijn vehaal. "Lukaku kende een zware trainingsweek. Hij zat immers bij de jongens die later aan het seizoen zijn begonnen. Eigenlijk was de voorbije dagen overbelast, maar vrijdag kreeg hij een rustige dag."

Vorig seizoen maakte Lukaku Inter kampioen en nu betaalde de winnaar van de Champions League meer dan honderd miljoen om Lukaku terug naar het oude nest te halen. "Morgen hebben we dus nog één training en zoals ik al eerder zei: ik hoop hem zondag op het veld te zien. Zoals het er nu naar uitziet, zal dat lukken", ging Tuchel verder.

Met Lukaku hoopt Chelsea opnieuw een gooi te doen naar een Premier League-titel. "Of Lukaku ons ontbrekende puzzelstukje is? Daar hoop ik op. Maar we blijven natuurlijk op zoek naar oplossingen als we in de problemen komen op andere plaatsen van het veld", stelde Tuchel nog.