Uitkijken naar speeldag 5: geen negen, maar zeven matchen, Club kan naar de kop

Uitkijken naar speeldag 5: geen negen, maar zeven matchen, Club kan naar de kop

20-08-2021 10:50 Laatste update: 21-08-2021 10:14
5

De Jupiler Pro League draait inmiddels weer op volle toeren en lijkt nooit weggeweest. Nu ook de stadions opnieuw mogen vollopen, keert het oude leven stilaan helemaal terug. We zitten alweer aan speeldag vijf van de lopende competitie. VoetbalPrimeur.be ziet vijf redenen om komend weekend met argusogen te volgen.

Geen negen, maar zeven
Het rijk is aan de 'kleintjes', met alle respect. Sinds dit seizoen heeft de Pro League namelijk een leuke toegeving gedaan aan de Belgische topclubs. Wanneer zij midweeks een belangrijke Europese opdracht voor de kiezen krijgen, kan er uitstel komen van hun partij in de Jupiler Pro League. Daar hebben zowel RSC Anderlecht, Royal Antwerp FC áls KAA Gent gebruik van gemaakt. Aangezien The Great Old normaal tegen KRC Genk zou uitkomen, moeten liefst vier Belgische toppers zo niet aan de bak. Hopelijk gebruiken zij die rust ook ten volle om zich voor te bereiden op komende donderdag, want er ligt nog veel werk op de plank, helaas ...

Standard op kop?
Het zou zomaar kunnen dat de Rouches na vijf wedstrijden (even) de leiding grijpen. Een onverhoopt succes zou dat zijn, aangezien Mbaye Leye het seizoen aanvatte met een heleboel kopzorgen. Ondanks de nagenoeg lege clubkas heeft Standard toch goede zaakjes gedaan op de transfermarkt. Aron Donnum is zonder twijfel een versterking, terwijl zopas met Rafia en Daouda Peeters twee interessante profielen overstapten van de beloften van Juventus. De match tegen huidig lijstaanvoerder KV Oostende komt nog te vroeg voor hen, maar ook met de huidige basis moet Standard haasje-over kunnen spelen. 

Club op kop?
Ongewild kan Standard ook Club Brugge in het zadel helpen. Als Oostende op Sclessin de boot ingaat, krijgt Blauw-Zwart zondag de kans om de kustploeg voorbij te steken. Thuis tegen hekkensluiter K. Beerschot V.A. is een driepunter simpelweg een vereiste. Enkel verrassing Union Saint-Gilloise kan dan nog stokken in de wielen steken, anders neemt de landskampioen na vijf speeldagen haar plek op de troon weer in. Uiteraard zitten we pas in de prille aanvangsfase van de strijd, maar het zou niettemin een opsteker zijn. Bovendien kan Club mentaal weglopen van al die andere topclubs die niet in actie komen. 

Punten gezocht
Weinig topclubs, dus kan de blik eens verlegd worden naar het gevecht onderin. De weg is nog lang, maar een heleboel clubs kunnen de drie punten best gebruiken om even in veiliger vaarwater te komen. Voor Beerschot belooft de verplaatsing naar Jan Breydel alvast een aartsmoeilijke klus te worden. Daardoor zou het enkele voorlopige omstaanders wel eens kunnen zien wegsnellen. OH Leuven (tegen KAS Eupen), Sint-Truiden (tegen KV Kortrijk), Zulte Waregem (tegen Sporting Charleroi) en RFC Seraing (tegen Cercle Brugge) krijgen namelijk haalbare thuismatchen voor de kiezen.

Supertandems
Tot slot is het uitkijken naar enkele geweldige duo-samenwerkingen. Denk maar aan Deniz Undav en Dante Vanzeir, die zowat elke treffer van Union inleiden en/of afwerken. Spelen zij ook de (wankele) Mechelse achterhoede zoek? Vorige zondag deden Charles De Ketelaere en Noa Lang hetzelfde aan de Gaverbeek. De Beerschot-defensie wordt nu al badend in het zweet wakker. Als die partners elkaar opnieuw vlot weten te vinden, krijgen we waarschijnlijk weer enkele geweldige combinatiegoals te zien, zoals afgelopen weekend.