Beerschot hoeft niet kwaad te zijn: Nainggolan is vooral van de stad Antwerpen

Beerschot hoeft niet kwaad te zijn: "Nainggolan is vooral van de stad Antwerpen"

17-08-2021 09:54
7

De transfer van Radja Nainggolan naar Royal Antwerp FC was hét Belgische voetbalnieuws van het afgelopen weekend. Maandag verscheen de middenvelder al voor het eerst op de training van Brian Priske. René Vandereycken heeft hoge verwachtingen.

De oud-bondscoach denkt dat Antwerp een uitstekende zaak gedaan heeft. "Straffe transfer toch", steekt hij zijn bewondering niet onder stoelen of banken bij Het Nieuwsblad. Vandereycken ziet de komst van Nainggolan als hét teken aan de wand van de ambities van Paul Gheysens: Club Brugge op termijn naar de kroon steken. 

Dat Nainggolan een vaste pion wordt op het middenveld van The Great Old, lijkt nu al vast te staan. Vandereycken vraagt zich vooral af wie er dan uit moet gaan. "Het wordt geen gemakkelijke puzzel voor Priske, want ook Haroun is net terug uit blessure. En eigenlijk kijk ik vooral uit naar het samenspel tussen die twee", zegt hij. De voorbije wedstrijden koos Priske voor een driemansmiddenveld met Birger Verstraete, Alhassan Yusuf en Pieter Gerkens. Wordt één van hen het kind van de rekening?

No hard feelings
Uiteraard zorgde de transfer van Nainggolan voor de nodige opschudding, niet in het minst in het kamp van rivaal K. Beerschot V.A., waar Il Ninja zelfs de rol van ambassadeur op zich heeft genomen. "Ach", reageert Vandereycken daarop. Hij vindt die situatie wel "een beetje vreemd", maar meer ook niet. "Nainggolan is vooral iemand van de stad Antwerpen. Hij was al van Beerschot en nu is hij ook van Antwerp: prima toch?", bekijkt Vandereycken het op zijn manier.