Ondanks Covid Safe Ticket matige opkomst in stadions: Pro League ziet drie redenen

Ondanks Covid Safe Ticket matige opkomst in stadions: Pro League ziet drie redenen

16-08-2021 11:45 Laatste update: 11:58
41

Het zou het weekend van de grootse terugkeer van de Belgische voetbalfans worden. Sinds vrijdag mogen stadions immers weer volledig gevuld zijn om hun favoriete elftal naar de overwinning te schreeuwen. Daar kwam echter nergens iets van in huis. De Pro League onderscheidt drie redenen voor die matige opkomst.

Onder meer bij Sporting Charleroi, K. Beerschot V.A., KAA Gent, Zulte Waregem en zelfs KRC Genk viel het op. Traditioneel trekken die ploegen flink wat volk bij thuiswedstrijden, maar afgelopen weekend was dat hoegenaamd niet het geval. Ondanks de herwonnen vrijheden beslisten veel voetbalfans daar blijkbaar geen gebruik van te willen maken. 

Het is ook de Pro League opgevallen. Enkele argumenten moeten die beperkte interesse helpen verklaren. Eerst en vooral zijn veel mensen in deze augustusmaand op vakantie. Bovendien stonden er ook geen echte topaffiches op het programma, al was Essevee tegen Club Brugge wel een streekduel. Die stond dan weer zondagavond geprogrammeerd, ook niet meteen het meest aantrekkelijke moment.

Daarnaast kan de Pro League natuurlijk niet om de huidige coronasituatie heen. "Er zullen sowieso mensen zijn die de kat uit de boom kijken of gewoon nog niet volledig gevaccineerd zijn", geeft woordvoerder Stijn Van Bever aan bij Het NieuwsbladToch heerst er geen ontgoocheling bij de Pro League, dat lang onderhandeld heeft met de regering om alles in orde te krijgen. Alles is veilig en vlot verlopen en dat is het belangrijkste, klinkt het.