Anderlecht-opponent Vitesse wint generale repetitie, maar sterspeler valt uit

Anderlecht-opponent Vitesse wint generale repetitie, maar sterspeler valt uit

16-08-2021 10:59
10

Na vier opeenvolgende overwinningen heeft RSC Anderlecht het juiste ritme te pakken. Dat moet ook wel, want in de laatste voorronde van de Conference League loert er met Vitesse een gevaarlijke klant om de hoek. Afgelopen weekend viel er bij de club uit Arnhem goed en minder goed nieuws te rapen.

In eerste instantie mochten de supporters van Vitesse juichend naar huis, want op de openingsspeeldag van de Nederlandse Eredivisie haalde het de drie punten op bij PEC Zwolle. Nikolai Frederiksen kroonde zich tot grote held door het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen: 0-1. Daardoor gaat Vitesse uiteraard aan kop van de (zeer premature) stand.

Toch was niet alles rozengeur en maneschijn bij de geel-zwarten. Riechedly Bazoer moest nog voor de rust naar de kant. De sterspeler van Vitesse, niet toevallig uitgerust met rugnummer tien, kreeg een trap op de enkel te verwerken. Volgens Het Laatste Nieuws valt de schade echter behoorlijk mee en zou Bazoer het Europese duel tegen Anderlecht moeten halen.

Overigens was ook Loïs Openda van de partij bij Vitesse. Onze landgenoot deed van begin tot einde mee in Zwolle, maar slaagde er dus niet in om zijn naam op het scorebord te plaatsen.