Valse start voor Vlap, Twente verliest na invalbeurt Anderlecht-huurling

15-08-2021 10:30

Michel Vlap had zijn rentree in de Eredivisie waarschijnlijk anders voorgesteld. De huurling van RSC Anderlecht begon tegen Fortuna Sittard op de bank. Toen Vlap uiteindelijk op het veld kwam gaf Twente nog een punt uit handen en verloor het met 2-1.

Tegenwoordig is Ron Jans trainer bij FC Twente. De voormalige T1 van Standard liet Vlap langs hem beginnen op de bank. Zonder de Anderlecht-huurling begon Twente goed aan de match. Het kreeg een reeks kansen en kwam verdiend op voorsprong via Ricky van Wolfswinkel. Ook voor de Nederlandse spits was het zijn rentree in de Nederlandse hoogste afdeling.

Twente kreeg nog kansen, maar liet het na de 0-2 te scoren. Hierdoor kon Mats Seuntjens op het uur de gelijkmaker op het bord zetten. Zes minuten later mocht Vlap zijn intrede maken. Even voor tijd moest de Anderlecht-huurling toezien hoe een andere invaller de Man van de Match werd. Toshio Lake bezorgde Fortuna Sittard de zege. Voormalig Club Brugge-jeugdproduct Thibaud Verlinden viel bij de thuisploeg in 90e minuut nog in.

Vlap hoopt dat hij zich liet zien
Vlap begreep trouwens dat Jans hem nog niet in de basis zette. "Ik ben dinsdag pas bij de groep aangesloten, dus het is niet gek dat je niet start. In die dertig minuten probeerde ik nog het verschil te maken. Dat is niet gelukt, maar ik hoop dat ik mezelf weer een beetje heb laten zien”, klonk het bij ESPN.