Wie kan Club Brugge loten? Dit zijn voorlopige potten in Champions League

Wie kan Club Brugge loten? Dit zijn voorlopige potten in Champions League

11-08-2021 21:30 Laatste update: 21:35
14

Club Brugge gaat vanaf september aantreden in de Champions League. Wie kan het daar zoal ontmoeten? 26 van de 32 deelnemers zijn al bekend, en dus hebben we al een beeld van de potten. 

Pot 1 is wel heel duidelijk: dat zijn gewoon alle kampioenen van de beste zes landen, aangevuld met de winnaars van de Champions League en de Europa League. Dan krijgen we dus een pot met Chelsea, Villarreal, Atletico Madrid, Manchester City, Bayern München, Inter, Lille en Sporting Lissabon.

In Pot 2 zitten de niet-kampioenen met de hoogste coëfficienten. Ook dit zijn natuurlijk serieuze kleppers. Daar moet Club uitkijken naar Real Madrid, FC Barcelona, Juventus, Manchester United, PSG, Liverpool, Sevilla en Borussia Dortmund.

Vanaf Pot 3 wordt het iets lastiger, want daar moeten nog enkele teams zich plaatsen. FC Porto, Ajax, Leipzig, Atalanta en Zenit zijn zeker van deze pot. Shakhtar Donetsk, FC Salzburg en Benfica moeten zich nog plaatsen via een voorronde tegen respectievelijk AS Monaco, Young Boys en PSV. Als die tegenstanders zich plaatsen zitten ze allemaal in Pot 4.

In Pot 4 zitten voorlopig Besiktas, Dinamo Kiev, Club Brugge, AC Milan en Wolfsburg als geplaatsten, al kunnen de eerste drie nog doorschuiven als Shakhtar, FC Salzburg en/of Benfica de Champions League niet halen. Dinamo Zagreb, Ferencvaros en Ludogorets zijn de favorieten in hun voorronde, maar kunnen verliezen van Sheriff Tiraspol, Malmo en Brondby. Al die ploegen belanden sowieso in Pot 4.