Brys met gemengde gevoelens bij OHL: “Ze speelden met ballen aan het lijf”

Brys met gemengde gevoelens bij OHL: “Ze speelden met ballen aan het lijf”

09-08-2021 15:29

OHL speelde 1-1 gelijk tegen Sporting Charleroi. Coach Marc Brys zit met gemengde gevoelens na weer een gelijkspel. Op de webstek van OHL reageert de coach.

OHL kwam op achterstand tegen Charleroi. “Een vermijdbaar doelpunt overigens, want wij stonden met zeven in de eigen zestien tegen drie spelers van Charleroi. Da’s nu de derde keer op rij dat we zo’n doelpunt slikten. Dat moet er uiteraard absoluut uit willen we wedstrijden winnen.”

“Als coach kun je op zo’n moment twee dingen doen”, gaat Brys verder. “Of je grijpt drastisch in en je vervangt na een kwartier drie jongens, of je kiest ervoor om aan damage control te doen. Ik heb voor het tweede gekozen en de spelers aan de rust gevraagd om in de tweede helft te voetballen en met hun hart te spelen.”

Vervolgens zag Brys een ander OHL. “De groep speelde na de rust met ballen aan het lijf en dat vind ik fantastisch om te zien. Jammer dat we dat tweede doelpunt niet meer konden maken. Zo bleven we voor de derde keer op rij steken op een gelijkspel. Spijtig, want ook nu weer zat de overwinning er zeker in. Dan vergeet ik als coach uiteraard even onze eerste helft en focus ik me op wat ik na de rust heb gezien. Daarvoor moet ik de jongens feliciteren.”