Referee Department oordeelt: 'Club Brugge-strafschop op aangeven VAR was correct'

Referee Department oordeelt: 'Club Brugge-strafschop op aangeven VAR was correct'

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 18:15ma 26-07-2021 om 18:15

Zondag deelden Club Brugge en KAS Eupen de punten. Na de match ging het vooral over de late gelijkmaker van Blauw-Zwart. Het Professional Refereeing Department komt nu ook nog even terug op de eerste treffer van Club Brugge.

Met een 0-0 op het bord trok Club Brugge in de 56e minuut ten aanval. Charles De Ketelaere schoot op doel, maar via Emmanuel Agbadou ging de bal over de achterlijn. Bram Van Driessche gaf een corner, maar de VAR floot de scheidsrechter terug.

De VAR vroeg een on-field review aan. Van Driessche ging de beelden bekijken en veranderde zijn oordeel. De ref was nu van oordeel dat Agbadou handspel maakte na het schot van De Ketelaere en legde de bal op de stip. Vanaf elf meter maakte Bas Dost de 1-0.

Het Referee Department geeft de wedstrijdleiding gelijk met haar uiteindelijke beslissing. 'De Eupen-speler raakt de bal op de arm die weg is van het lichaam en maakt daardoor zijn lichaam onnatuurlijk breder. Het Professional Refereeing Department steunt de VAR-interventie en de eindbeslissing van de scheidsrechter.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws