Na Club Brugge - Eupen: 'Hoog tijd dat we effectieve speeltijd krijgen'

Na Club Brugge - Eupen: 'Hoog tijd dat we effectieve speeltijd krijgen'

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 16:00ma 26-07-2021 om 16:00

Laatste update: maandag 26 juli 2021 om 16:02ma 26-07-2021 om 16:02

Na het duel tussen AS Eupen en Club Brugge ging het debat voornamelijk over de tien minuten extra tijd. Na het vele tijdrekken van Eupen besloot Bram Van Driessche met zijn team om flink wat langer te laten voetballen. Een terechte beslissing, oordeelt François Colin.

'Een record', begint hij in zijn column bij De Witte Duivel. 'Zeker Belgisch, misschien zelfs voor de wereld. Club Brugge mocht tegen Eupen dus dertien minuten overspelen. Terecht wellicht, maar het wekt toch de indruk dat de landskampioen mocht doorgaan tot de gelijkmaker viel (2-2)', geeft hij aan.

Volgens Colin moet er alvast iets groot gaan veranderen in het voetbal. Hij hekelt het tijdrekken en vraagt dan ook om een ingrijpende verandering. 'Het wordt de hoogste tijd dat het voetbal effectieve speeltijd invoert. Twee keer dertig minuten echt voetbal. Gedaan met de discussies achteraf en vooral weg met het spelbederf', klinkt het.

Daar lijkt men ook stilaan aan te denken, zo wordt er steeds vaker geëxperimenteerd met effectieve speeltijd. Eerder deze maand speelden de jonkies van Club Brugge nog een toernooi in Nederland waar dat één van de regels was.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws