Leverkusen-fans hebben twijfels: Ze vinden Kossounou vooral erg duur

Leverkusen-fans hebben twijfels: "Ze vinden Kossounou vooral erg duur"

23-07-2021 07:30 Laatste update: 15:30
Bundesliga 56 Reacties

Odilon Kossounou verlaat Club Brugge voor een recordbedrag en trekt naar Bayer Leverkusen. De transfer zou Club ongeveer 30 miljoen euro opleveren. VoetbalPrimeur.be ging bij een Bundesliga-expert te rade en zocht uit waarom precies Leverkusen zoveel geld op tafel legt voor Kossounou.

Slechts 20 jaar oud en amper een zestigtal profwedstrijden op de teller, toch verkast Kossounou voor een absoluut recordbedrag naar de Bundesliga. De transfersom is opvallend, zeker omdat Bundesliga-clubs gebruikelijk geen al te gekke bedragen uitgeven.

"Leverkusen zat in defensieve nood na het uitvallen van Edmond Tapsoba. Daarnaast zijn er ook enkele verdedigers afgezwaaid. Leverkusen had dus écht nood aan een verdedigende versterking", vertelt Bundesliga-kenner Ronan Murphy in een exclusief gesprek.

Ook het potentieel van Kossounou speelt uiteraard een grote rol in de transferprijs. "Leverkusen koopt hem natuurlijk ook met het oog op de toekomst. Ze geloven dat ze hem verder kunnen ontwikkelen en dat hij in Duitsland een nog betere verdediger wordt", vervolgt de journalist. "Ze geloven ook dat ze hem binnen een paar jaar met meerwaarde kunnen doorverkopen. Leverkusen heeft dat in het verleden al vaker gedaan."

Door de blessure van concurrent Tapsoba wordt Kossounou ook meteen in de basis verwacht. "Hij zal centraal achterin mogen beginnen. Eens Tapsoba terug is zal hij waarschijnlijk op verschillende defensieve posities aan de bak moeten. Door zijn polyvalente stijl zou dat geen probleem mogen zijn voor hem."

Leverkusen gelooft dan ook hard in de kwaliteiten van de Ivoriaanse verdediger. De supporters, waarvan de meerderheid nog nooit van Kossounou had gehoord, heeft iets meer twijfels. Vooral dan door het hoge prijskaartje. "De meerderheid van de supporters vindt het toch vooral een ontzettend dure transfer. Zeker omdat Kossounou eigenlijk nog nooit op dit niveau heeft gespeeld" vertelt Murphy. Kossounou krijgt alvast de kans om te laten zien dat hij zijn peperdure prijskaartje waard is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie