Moet zorgen dat onze jeugd niet naar Genk, Anderlecht of Standard gaat

"Moet zorgen dat onze jeugd niet naar Genk, Anderlecht of Standard gaat"

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 22:15di 20-07-2021 om 22:15

Eupen heeft dit seizoen een nieuwe coach. Stefan Krämer moet Benat San José doen vergeten. De Duitser beleeft zijn eerste buitenlandse avontuur, maar schat België hoog in. 

"De Belgische competitie is niet de beste of de meest gerenommeerde, maar hier is erg veel kwaliteit aanwezig", benadrukt hij bij Sport/Voetbalmagazine. "De Belgische competitie is de meest gescoute liga in Europa. Wie hier twee goeie seizoenen doormaakt, zit snel in een topcompetitie bij een goeie club."

Eén probleem: de eigen jeugd van Eupen breekt nauwelijks door. "De komende twee jaar moet je hier zo'n structuur bouwen dat je jong talent hier voldoende perspectief biedt om ze te laten blijven en niet naar Genk, Anderlecht of Standard te laten gaan. Als ze voelen dat die kansen niet komen, gaan ze weg. Ik probeer ook zo veel mogelijk trainingen van de U18 en de U16 te zien en maak twee keer per maand een balans op."

Krämer is voorlopig een nobele onbekende in België. Hij trainde wel heel wat Duitse clubs, maar dan vooral in de derde afdeling. Zijn aanstelling is dus zonder meer een gok cooe Eupen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws