Ook Eupen moet tering naar de nering zetten: 'Geldkraan uit Qatar dichtgedraaid'

Ook Eupen moet tering naar de nering zetten: 'Geldkraan uit Qatar dichtgedraaid'

13-07-2021 09:32
1

Wat mogen we verwachten van KAS Eupen dit seizoen? Vanuit de Oostkantons komt tijdens deze voorbereiding opvallend weinig nieuws overgewaaid, op de aanstelling van de nieuwe technische staf rond Stefan Krämer na dan. Dat heeft vooral een financiële oorzaak.

Het Nieuwsblad weet namelijk dat Eupen op budgettair vlak een stap terug moet zetten. 'Omdat de geldkraan vanuit Qatar stilaan wordt dichtgedraaid', geeft de krant de belangrijkste oorzaak. Dankzij de Aspire Academy konden De Panda's de voorbije jaren relatief zorgeloos door de Jupiler Pro League wandelen. Die tijden zouden wel eens voorbij kunnen zijn.

Vorig seizoen was Eupen zelfs nog ambitieuzer dan ooit. Toen mikte het op een Europees ticket, al bleek de club uiteindelijk meer dan een maatje te klein. De ontgoochelende twaalfde stek in het eindklassement lijkt ook het vuur in Qatar gedoofd te hebben. Geld voor nieuwe krachten is er voorlopig niet; in eerste instantie zal Eupen moeten verkopen.

Toch weigert Christoph Henkel het komende seizoen somber in te zien. "Eupen zal niet alleen vechten voor het behoud", klinkt het strijdvaardig. Het Nieuwsblad kan zich daar niet helemaal in vinden. De redactie van de krant voorspelt dat Eupen als voorlaatste zal eindigen ... 

No Poll