Race tegen de klok bij KAA Gent: Vrees dat we het met deze jongens moeten doen

Race tegen de klok bij KAA Gent: "Vrees dat we het met deze jongens moeten doen"

12-07-2021 10:00
7

KAA Gent slikte in twee oefenwedstrijden zes tegendoelpunten. Volgens Vanhaezebrouck liggen de grote lijnen goed, maar staat het team absoluut nog niet op punt.

KAA Gent verloor eerst met 3-0 van FC Utrecht, waarna het daags nadien 3-3 gelijk speelde tegen Sparta Rotterdam. Geen beste beurt voor Vanhaezebrouck en co., maar er is nog geen paniek bij de buffalo’s. "We slikten te makkelijk doelpunten en vooraan hebben we te weinig diepgang. Depoitre ontbreekt nog door een voetblessure, maar het is ook wachten op versterking”, aldus de coach in Het Laatste Nieuws.

KAA Gent trekt deze week naar Portugal. Daar spelen ze een oefentoernooi met Sporting Lissabon en Benfica. Het lijkt er echter op dat KAA Gent niet met volle sterkte naar daar zal trekken. Er zijn nog wat gaten in de selectie die opgevuld moeten worden.

Binnen een kleine twee weken staan dan de voorrondes van de Conference League op het programma. Tegen die wedstrijden, moet de selectie natuurlijk wel in orde zijn. “We zoeken nog een spits, maar als die maar een paar dagen voor Valerenga toekomt, wordt het niet evident om die jongen ook meteen in te passen. Ik vrees dat we het voor onze eerste Europese wedstrijd met deze jongens zullen moeten doen”, besluit Vanhaezebrouck.