'Mbokani toch niet naar Anderlecht of Antwerp, het Koeweitse geld lonkt'

'Mbokani toch niet naar Anderlecht of Antwerp, het Koeweitse geld lonkt'

12-07-2021 07:15 Laatste update: 10:15
3

Lange tijd werd er gespeculeerd over de toekomst van Dieumerci Mbokani. Die ligt nu niet bij Royal Antwerp FC te liggen, maar mogelijk wel in Koeweit.

De aanvaller had een aflopend contract bij The Great Old, dat nog steeds niet verlengd is. Dat lijkt ook moeilijk te gaan worden, terwij Mbokani ook nog meerdere opties heeft. Zo weet Het Nieuwsblad dat ploegen uit Dubai, Qatar en Koeweit interesse tonen in de Congolese spits.

RSC Anderlecht is niet langer een optie voor Mbokani en ook bij Antwerp lijkt coach Brian Priske niet meteen positief te staan tegenover een verlengd verblijf van de spits. Mbokani zoekt dus een oplossing en lijkt steeds meer richting de zandbak te denken. Vooral de club uit Koeweit toont verregaande interesse in Mbokani.

Voor de inmiddels 35-jarige spits is het ook een laatste kans om nog eens te cashen. Voor de veertigvoudige Congolese international zou het zijn eerste transfer richting 'de zandbak' zijn. Eerder kwam hij uit voor TP Mazembe, RSC Anderlecht, Standard, AS Monaco, VfL Wolfsburg, Dynamo Kiev, Norwich City, Hull City en uiteindelijk Antwerp.

Update: Ook de goed ingelichte journalist Christophe Franken van La Dernière Heure meldt dat Mbokani dicht bij een transfer naar Koeweit staat. 'Dieumerci Mbokani zal naar verwachting niet in België blijven. Op 35-jarige leeftijd staat hij dicht bij een club in Koeweit', aldus de journalist.