Een absolute toptransfer voor KAA Gent? Niemand in België kan hem eraf lopen

Een absolute toptransfer voor KAA Gent? "Niemand in België kan hem eraf lopen"

06-07-2021 20:03
1

KAA Gent haalde met Joseph Okumu een nieuwe verdediger in huis en betaalde flink voor de 24-jarige Keniaan. De verdediger is nog een onbekende voor velen, maar volgens ex-ploegmaat Sivert Nilsen zal Gent serieus genieten van zijn komst.

KAA Gent betaalde maar liefst 3,5 miljoen euro voor Okumu, maar dat is volgens Nilsen (nu actief bij Waasland-Beveren) nog steeds een koopje voor Gent. "Mocht ik een scout zijn, dan zou ik zeggen: Koop Okumu. Niet twijfelen", geeft Nilsen aan in Het Nieuwsblad.

Volgens Nilsen heeft Okumu ook flink wat kwaliteiten en zal hij Gent veel bijbrengen. "Joseph is een goeie, nederige gast, maar ook een leider achterin. Hij is ongelooflijk snel, waardoor de ploeg met hem zonder problemen hoog druk kan zetten. Ik kan me niet inbeelden dat er iemand is in de Belgische competitie die hem eraf kan lopen."

"Meer nog, de manier waarop hij over het veld beweegt en hoe hij verdedigt, oogt zo natuurlijk", gaat Nilsen verder. "Hij lijkt te zweven. Voor mij is hem zien verdedigen als kijken naar kunst", besluit Nilsen.