Doorheen het jaar zijn de Rode Duivels eigenlijk niet getest

"Doorheen het jaar zijn de Rode Duivels eigenlijk niet getest"

05-07-2021 13:15
7

De Rode Duivels hebben opnieuw niet kunnen schitteren op een groot toernooi. Peter Vandenbempt ziet het met lede ogen aan en vindt dat de Rode Duivels onvoldoende getest worden buiten de toernooien. 

"Doorheen het jaar zijn we als nationale ploeg eigenlijk niet getest", legt hij uit bij Sporza. "Daar werden soms smalende opmerkingen over gemaakt. 'We zijn toch nummer 1 van de wereld? En scoorden 80 goals en haalden 30 op 30?' Maar we hadden de voorbije twee jaar geen enkele tegenstander van niveau."

Tegen kleine landen leren de Belgen natuurlijk weinig bij. "Daarom treur ik altijd als blijkt dat België in de poules eens niet bij Frankrijk en Portugal terechtkomt, maar toch doorstoot. Nu overleef je ternauwernood Portugal in de 1/8e finales. Dan tref je Italië en word je gedomineerd op alle vlakken van het moderne voetbal. Daar mag dan toch eens een opmerking over gemaakt worden? En liefst ook in Tubeke, met het oog op wat nog komt."

Ook voor het WK 2022 zitten de Duivels in een relatief makkelijke poule. Wales, Tsjechië, Wit-Rusland en Estland zijn de tegenstanders.