Einde van een Rode Duivel? Het moment om afscheid te nemen

Einde van een Rode Duivel? "Het moment om afscheid te nemen"

03-07-2021 17:14 Laatste update: 17:22
15

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld op het EK en dat betekent mogelijk ook het einde voor enkele spelers in de huidige selectie. Eén van de namen die wordt genoemd is Nacer Chadli. Dennis van Wijk ziet hem alvast niet terugkeren bij de Rode Duivels.

Volgens de Nederlandse analist is het duidelijk: de nieuwe generatie moet kansen krijgen en van spelers zoals Chadli moet afscheid genomen worden bij de Rode Duivels. "Het is nu het moment om afscheid te nemen van Nacer Chadli. Het was een zeer dankbare speler", gaf Van Wijk aan bij Villa Sporza.

Ook Johan Boskamp lijkt dat te denken, al beseft hij dat Roberto Martinez dan wel een zware beslissing zal moeten nemen. "Dit is heel moeilijk voor een coach, want je moet afscheid nemen van een speler waarmee je heel goed hebt gewerkt", klinkt het.

Er kan dan ook worden gekeken naar de toekomst van de Rode Duivels. Ziet Boskamp ook enkele potentiële spelers voor de selectie? "Wie er moet bijkomen? Iemand als Zinho Vanheusden is een echte persoonlijkheid en hij speelt ook zeer goed, hopelijk blijft hij fit", besluit Boskamp.

Naast Vanheusden worden ook Charles De Ketelaere, Yari Verschaeren, Hannes Delcroix, Orel Mangala en Bryan Heynen vaak genoemd als potentiële Rode Duivels.