Experts schatten letsels in: De Bruyne zal spelen, desnoods met inspuiting

Experts schatten letsels in: "De Bruyne zal spelen, desnoods met inspuiting"

01-07-2021 09:31
15

De vraag die op alle Belgische (en Italiaanse) lippen brandt in aanloop naar de kwartfinale van vrijdag: zullen Kevin De Bruyne en Eden Hazard fit geraken en aan de aftrap verschijnen? Enkele experts geven - anoniem - hun visie op de blessures van beide sterspelers.

In het geval van De Bruyne mag ons land op beide oren slapen: hoogstwaarschijnlijk kan hij opdraven tegen Italië. "Allicht is het bij De Bruyne een verrekking zonder letsel, waarbij het ligament gekneusd is, verrekt, en terug in de oorspronkelijke positie is gekomen zonder letsel", schat een kinesist uit Eerste Klasse A zijn blessure in bij Het Laatste Nieuws. Na vier tot vijf dagen moet het perfect mogelijk zijn om weer in actie te komen.

Hoe moet zo'n letsel behandeld worden? "Hij zal meer dan waarschijnlijk wel met een ingetapete enkel spelen en kan in een worstcasescenario nog altijd met een inspuiting spelen", legt een clubarts uit. Risicovol is dat niet bepaald, aangezien het om een gewrichtsletsel gaat. Gewrichten kunnen blijkbaar eenvoudig een inspuiting verdragen. Beide heren schatten de kansen voor De Bruyne dan ook 'optimistisch' in.

'Kort dag'
Over Eden Hazard heerst er net wat minder vertrouwen. De dribbelaar lijdt meer dan waarschijnlijk aan een lichte contractuur. "Bij te vroeg herbeginnen bestaat het risico op een spierscheur. Hij zou kunnen spelen vrijdag, maar ik zou het niet doen", klinkt het bij de kinesist. De dokter sluit zich daarbij aan. "Hazard fit krijgen tegen vrijdag wordt ‘kort dag', dat zal echt kantje boord zijn." Bovendien spelen de fysieke perikelen die Hazard eerder had, hem niet meteen in de kaart. Hoe dan ook lijkt het afwachten tot vrijdagavond voor er duidelijkheid komt.