Zaakwaarnemer Balikwisha reageert: “Antwerp heeft hem een topaanbieding gedaan”

Zaakwaarnemer Balikwisha reageert: “Antwerp heeft hem een topaanbieding gedaan”

01-07-2021 07:00
57

Michel-Ange Balikwisha deed Standard Luik met verstomming staan met zijn dreigement met de Wet van ’78 om een transfer naar Royal Antwerp FC af te dwingen. De Rouches bereikten al een akkoord met Club Brugge, maar Balikwisha wil naar The Great Old.

Tegenover Het Nieuwsblad geeft makelaar Didier Frenay meer uitleg. “Ik probeer al van in het begin een akkoord te vinden tussen de clubs, en dat blíjf ik proberen. Ik sta met beide voorzitters in contact. Alleen zitten we even in een moeilijke situatie. Kijk, het verschil tussen Club Brugge en Antwerp zit hem in de verdeling van het vrijgemaakte budget.”

Antwerp legt goede eisen op tafel voor Balikwisha. “Feit is dat Michel-Ange een echte topaanbieding heeft gekregen van Antwerp. Ik snap wel dat Standard liever meer geld ontvangt, maar wat ik niet snap, is dat een club wil beslissen waar een speler naartoe gaat, omdat ze zogezegd eigenaar is. De speler is de enige die kan beslissen voor welke club hij kiest.”

Frenay zegt ook dat Balikwisha liever bij Standard was gebleven. “Het stoort mij trouwens dat die jongen nu zwartgemaakt wordt. Zeker omdat hij het liefst van al gebleven was. Als Standard hem een vergelijkbare aanbieding had gedaan, zou hij nooit voor een andere Belgische club hebben gekozen.”

Antwerp bood eerst vier miljoen euro en vervolgens 4,5 miljoen euro, maar dat is niets vergeleken met de zeven miljoen euro van Club Brugge. Balikwisha verdient amper 2.000 á 3.000 euro per maand bij Standard dus het is geen enorm bedrag dat hij zal moeten betalen om de Wet van ’78 te gebruiken, de spanningen stijgen echter wel.