Mogelijk wordt buitenlander nieuwe bondscoach van Oranje: 'Dat kan zeker'

Mogelijk wordt buitenlander nieuwe bondscoach van Oranje: 'Dat kan zeker'

29-06-2021 23:40
13

De KNVB gaat na het vertrek van Frank de Boer op zoek naar een 'echte chef en baas' als nieuwe bondscoach van Oranje. De 52-jarige Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal bij de KNVB, sluit ook niet uit dat de nieuwe coach van het Nederlands elftal afkomstig zal zijn uit het buitenland.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Hoogma, die ook medeverantwoordelijk was voor de aanstelling van De Boer, dat de KNVB zoekt naar een 'chef en baas' als bondscoach. "Dat aura hing ook om Ronald Koeman heen", stelt de KNVB-directeur.

Voor de camera van ESPN sluit Hoogma niet uit dat de nieuwe bondscoach een buitenlander wordt. "Dat kan ook, het hoeft niet per se een Nederlander te zijn. We gaan het zien." Hoogma krijgt ook de vraag of de komst van Joachim Löw een optie kan zijn. "Ik ga nu niet verder op namen in", antwoordt hij.

De KNVB maakte het vertrek van De Boer dinsdag wereldkundig. De oefenmeester had zelf besloten om op te stappen, maar de voetbalbond wilde ook niet verder met De Boer als bondscoach.