Domenech niet onder indruk van België: Zogezegd toch meest spectaculaire ploeg

Domenech niet onder indruk van België: "Zogezegd toch meest spectaculaire ploeg"

25-06-2021 09:47
24

Eén van de mooiste affiches in de achtste finales is toch wel België tegen Portugal. Twee teams die hoog aangeschreven stonden bij de bookmakers nemen het tegen elkaar op voor een plekje in de kwartfinales. Voormalig bondscoach van Frankrijk Raymond Domenech was cynisch tegenover de Rode Duivels.

Raymond Domenech was coach van Les Blues van 2004 tot en met 2010 en was actief op meerdere WK's en EK's maar kon nooit de beker mee naar huis nemen. De voormalig Franse trainer gaf zijn mening in L'équipe d'Estelle omtrent de aankomende achtste finales en had daarin wat een minachtende houding ten opzichte van de Rode Duivels. "De Belgen zullen tegenstand krijgen als ze tot het einde moeten meegaan, want ze hebben zogezegd toch de meest spectaculaire ploeg, de meest interessante ploeg met spelers die terug naar hun beste vorm groeien", klonk het minachtend bij Domenech. "Maar Portugal is nooit makkelijk om tegen te spelen. Dat hebben we ook gezien in de eerste helft tegen Frankrijk en die hebben nochtans kwaliteit."

Wie volgens Domenech aan het langste eind zal trekken is voor hem koffiedikkijken. "Twee ploegen die bij de topfavorieten gerekend worden en het zal een evenwichtige wedstrijd worden. Hier kunnen we niet voorspellen wat er zal gebeuren", aldus Domenech.