Verschijnt Doku aan de aftrap? Doku kan een actie maken tegen trage defensie

Verschijnt Doku aan de aftrap? "Doku kan een actie maken tegen trage defensie"

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2021 om 17:15wo 09-06-2021 om 17:15

Na een seizoen met blessureleed verschijnt Dries Mertens niet in opperbeste vorm aan de start van het EK. Hier en daar opperen enkele analisten dan ook dat Jeremy Doku de voorkeur moet krijgen. Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana delen hun mening op de kwestie.

Start Roberto Martinez met Doku aan de aftrap tegen de Russen? Het zou toch een kleine verrassing zijn. Doku begint aan zijn eerste grote tornooi en heeft slechts enkele caps op zijn teller staan. Mertens is dan weer al jarenlang een vaste waarde bij de Rode Duivels én heeft intussen tonnen ervaring op internationale tornooien. Voor Vandenbempt is het dan ook duidelijk, Mertens moet de voorkeur krijgen op Doku.

"Op basis van de voorbije maanden was Doku misschien beter dan Mertens. Maar je moet ook aan groepsmanagement doen", vertelt de analist aan Sporza. "Mertens op de bank voor Doku, dat zit niet lekker. Ik denk ook wel dat Doku het niet zo erg vindt om op de bank te beginnen. Anders heb je toch al een storing in de symbiose", aldus Vandenbempt.

Ook Nzeyimana is niet van oordeel dat Mertens gedropt moet worden. De voetbalcommentator is echter wel van oordeel dat Doku de voorkeur moet krijgen op Carrasco. "De Russen hebben een trage en statische defensie die weinig ruimte weggeeft. Dan heb je met Doku wel iemand die een actie op de korte ruimte kan maken", vertelt Nzeyimana.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie kies jij tegen Rusland?

Doku
42%
Carrasco
58%
(97 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws