Statistiekenbureau: 'Enkel Frankrijk grotere kanshebber op EK-winst dan België'

Statistiekenbureau: 'Enkel Frankrijk grotere kanshebber op EK-winst dan België'

08-06-2021 16:32 Laatste update: 16:51

Het EK komt eraan en er kan dus ook al stevig worden gespeculeerd over mogelijke winnaars van het toernooi. Frankrijk is de grote favoriet, maar ook onze Rode Duivels blijken in het buitenland nog gezien te worden als een kanshebber voor de eindwinst.

De voorbije weken kwamen er vanuit eigen land flink wat twijfels naar boven over onze nationale ploeg en lijken nog maar weinig mensen in eindwinst te geloven. In het buitenland ligt dat toch anders. José Mourinho liet zich al lovend uit over de nationale ploeg en ook statistiekenbureau Opta gelooft in de kansen van de Rode Duivels.

Opta deed een beroep op de eigen statistieken om de kansen voor eindwinst van de deelnemers te voorspellen. Niet verrassend is Frankrijk met 20,5% kans op eindwinst ook de grote favoriet. Daarachter volgen onze Rode Duivels, die volgens het statistiekenbureau 15,7% kans hebben op winst.

Daarmee wordt onze nationale ploeg als een grote kanshebber gezien dan onder andere Spanje, Duitsland en Portugal. Opvallend, Engeland en Kroatië maken volgens Opta minder kans op de eindwinst dan onder andere Nederland en zelfs Denemarken.