Denayer blinkt uit bij Rode Duivels: Meer rust en zekerheid

Denayer blinkt uit bij Rode Duivels: "Meer rust en zekerheid"

07-06-2021 14:46
3

De Rode Duivels konden zondag met 1-0 winnen van Kroatië en konden in die partij rekenen op een sterke Jason Denayer. Tegen Griekenland speelde hij nog een twijfelachtige partij, maar die zijn nu helemaal weg. Ook bij Marc Degryse.

De analist zag Denayer een betere wedstrijd spelen dan tegen Griekenland en denkt ook te weten waarom de verdediger het plots een pak beter deed. " Het kan ermee te maken hebben dat hij nu centraal stond in de driemansdefensie en donderdag links", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

Denayer speelde tegen Griekenland nog met Dedryck Boyata naast hem, tegen Kroatië lag dat anders met de ervaren Jan Vertonghen. "Met Vertonghen naast hem straalde hij meer rust en zekerheid uit, daardoor voetbalde Denayer een stuk comfortabeler", klinkt het.

Degryse ziet dan ook een grote meerwaarde in Denayer, maar dan wel op die positie centraal in de verdediging. "Vanop die positie kan hij ook met zijn snelheid links en rechts dekking geven voor Alderweireld en Vertonghen. Dit was zeker een stap vooruit voor Denayer", besluit Degryse.