Daar is goal nummer 60: Lukaku bereikt mijlpaal veel eerder dan Messi en Ronaldo

Daar is goal nummer 60: Lukaku bereikt mijlpaal veel eerder dan Messi en Ronaldo

06-06-2021 21:36
1

Wie anders dan Romelu Lukaku plaatste de Rode Duivels op voorsprong tegen Kroatië? De aanvalsleider is een gesel voor de achterhoede van de Balkan-jongens en slaat een tiental minuten voor rust toe vanuit een hoekschop. Goed voor de 60e interlandtreffer in zijn loopbaan, en dat amper op zijn 28e!

Vooral dat laatste is opvallend, want wereldwijd geraakte geen enkele vedette vroeger aan de mijlpaal van de 60. Lionel Messi schoot tot op heden het snelst naar de top bij zijn eigen land. De sterspeler van Argentinië moest echter tot ruim na zijn 30e verjaardag wachten voor hij die 60e treffer mocht vieren. Lukaku troeft hem dus af met meer dan twee jaar voorsprong.

Ook andere erkende doelpuntenmakers als Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic hadden heel wat meer tijd nodig om de kaap van de 60 te ronden. Ondanks zijn beperkte leeftijd heeft Lukaku er wel al een stevige carrière op zitten in het nationale shirt. In 2010 deed hij voor het eerst de netten trillen. In een vriendschappelijke 0-2-zege bij Rusland nam Big Rom toen beide goals voor zijn rekening.