Klinsmann is dol op Belgen: Wat Lukaku in Milaan bereikt heeft, is waanzinnig

Klinsmann is dol op Belgen: "Wat Lukaku in Milaan bereikt heeft, is waanzinnig"

01-06-2021 18:00
4

Niet alles verloopt in peis en vree, maar straks reizen de Rode Duivels hoe dan ook gewoon als favoriet af naar het Europees Kampioenschap. Ook Jürgen Klinsmann verwacht veel van onze nationale ploeg. De oud-bondscoach van Duitsland kan zijn lof niet onder stoelen of banken steken voor onder meer Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku.

In een interview met Eleven Sports gaat Klinsmann dieper in op de Belgische voetbalweelde van de voorbije jaren. "Ik heb die generatie altijd bewonderd, ook de generatie daarvoor trouwens", zegt de legendarische oud-aanvaller van Die Mannschaft. Blijkbaar heeft hij een zwak voor het Belgische voetbal, met haar vele talenten. "Ik weet niet hoe jullie daarin slagen, in zo'n klein landje", spreekt Klinsmann zijn fascinatie uit. 

Twee spelers wil de Duitser er in het bijzonder uitpikken, te beginnen met De Bruyne. "Ik ben een enorme fan van hem. Hij is een genot om naar te kijken", deelt Klinsmann bloemetjes uit aan de spelmaker van Manchester City én de Duivels. Op het EK zal hij hoogstwaarschijnlijk met een masker moeten aantreden na de zware beuk die hij incasseerd in de finale van de Champions League.

En dan is er natuurlijk nog Romelu Lukaku. Als ex-speler van Internazionale volgt Klinsmann de prestaties van Big Rom op de voet. "Ik heb het elke week over hem. Wat hij met Inter heeft bereikt, is gewoon waanzinnig. Hij is één van hen geworden", verwijst hij naar de Milanezen. Lukaku was de motor in het titelsucces van Inter dit seizoen.