'Martinez naar voren geschoven als vervanger van Zidane bij Real Madrid'

'Martinez naar voren geschoven als vervanger van Zidane bij Real Madrid'

31-05-2021 15:15
6

Real Madrid heeft afscheid genomen van Zinédine Zidane en zoekt naar een opvolger voor de Fransman. Eén van de namen die aan de Koninklijke wordt gelinkt is die van Roberto Martinez, bondscoach bij de Rode Duivels.

De voorbije dagen werden verschillende trainers gelinkt aan de Spaanse grootmacht. Onder andere Antonio Conte, Raul Gonzalez en Xabi Alonso werden naar voren geschoven als opvolgers. Volgens COPE worden zij het niet en is Roberto Martinez wél één van de namen die op het lijstje staat.

Naar verluidt spraken beide partijen in het verleden al met elkaar. Toen kwam het echter niet tot een akkoord. Daar kan in de zomer wel verandering in komen. Martinez blijft nog zeker tot en met het EK bondscoach van de Rode Duivels, maar wilde nog niet meegeven dat hij ook langer zal blijven.

Real Madrid is echter niet de enige ploeg die interesse toont in Martinez, want ook Tottenham Hotspur wordt gelinkt aan de bondscoach van België na het vertrek van José Mourinho. Bij Real Madrid zou Martinez kunnen samenwerken met Thibaut Courtois en Eden Hazard, terwijl Tottenham met Toby Alderweireld één Rode Duivel in de ploeg heeft.

Martinez is sinds 2016 bondscoach van België en hielp de Rode Duivels op het WK van 2018 aan een bronzen medaille. Bij de KBVB heeft hij nog een contract tot na Qatar 2022.