Martinez praat over Januzaj, Doku en Trossard: “Meer laten zien”

Martinez praat over Januzaj, Doku en Trossard: “Meer laten zien”

31-05-2021 09:44
3

Adnan Januzaj werd buiten de selectie gelaten voor het EK2020. Jeremy Doku en Leandro Trossard warden wel geselecteerd. Tegenover La Province laat Roberto Martinez zich uit over die keuze.

Het was geen gemakkelijke keuze voor de Spanjaard. “Dit is één van de posities waar we te veel spelers hebben en waar we aantal aan de kant hebben moeten laten staan. Het was niet Januzaj die niet geselecteerd werd, maar spelers die in zijn plaats wél geselecteerd zijn omdat ze misschien wat meer hebben laten zien.”

“Het was een beslissing puur op voetbalgebied. Ik ben een grote fan van het talent van Januzaj. De kwaliteiten van zijn linkervoet zijn bekend, zoals wel in 2018 zagen. Hij is een geweldige speler. Doku brengt daartegenover explosiviteit langs beide kanten. Ook Trossard speelde een fantastische match tegen Wit-Rusland.”

Martinez schrijft Januzaj zeker nog niet af. “Het zijn deze prestaties die het mogelijk om bij de selectie te horen, maar Januzaj deed niets verkeerd. Ik ben er ook van overtuigd dat hij nog een toekomst heeft bij de Belgische nationale ploeg”, aldus Martinez.