KAA Gent doet zaken met Zhejiang FC en verkoopt overbodige Andrijasevic

KAA Gent doet zaken met Zhejiang FC en verkoopt overbodige Andrijasevic

29-05-2021 21:00
4

Voor Franko Andrijasevic zit het verhaal bij KAA Gent er helemaal op. De Kroatische middenvelder was al even overbodig geworden bij de Buffalo's, maar vertrekt nu ook definitief. Hij begint aan een Chinees avontuur bij Zhejiang FC.

De Chinese tweedeklasser deed bij KAA Gent een bod op Andrijasevic en de Buffalo's hebben ook besloten om dat te aanvaarden. In de Kroatische pers bevestigde Andrijasevic ook dat hij Rijeka, de club waar hij op uitleenbasis voor uitkwam, verlaat en naar China trekt. "Dit was mijn laatste wedstrijd voor Rijeka, nu kan ik bevestigen dat ik naar China ga", klonk het.

De 29-jarige middenvelder werd in de zomer van 2017 met grote verwachtingen in huis gehaald door Gent en kostte de club maar liefst 4,25 miljoen euro. Hij kon echter nooit overtuigen en werd onder andere uitgeleend aan Waasland-Beveren en ex-club HNK Rijeka.

Bij Rijeka was hij dit seizoen met veertien doelpunten en zeven assists ook één van de grote uiblinkers in Kroatië. De club wilde ook langer met hem doorgaan, maar kon niet op tegen het bod van de Chinese tweedeklasser Zhejiang FC.