Hazard moet zich heruitvinden op het EK: Daarna meerwaarde in het nieuwe Real

Hazard moet zich heruitvinden op het EK: "Daarna meerwaarde in het nieuwe Real"

29-05-2021 12:15
5

Ook in zijn tweede seizoen bij Real Madrid heeft Eden Hazard niet kunnen schitteren, wel integendeel. Een deel van de Madrileense goegemeente wil duidelijk af van de monsteraanwinst, maar de vraag is of het wel zo'n vaart zal lopen. Stef Wijnants denkt alleszins van niet.

Volgens de journalist is Hazard verkopen makkelijker gezegd dan gedaan. "Hoeveel moet hij dan kosten? 50 miljoen? 60 miljoen?", vraagt hij zich af bij Sporza. Bovendien komen daar ook nog eens hoge loonkosten bij. Voor een voetballer die eigenlijk al twee jaar niet meer op niveau acteert, is dat een flink risico, meent Wijnants. Zeker in coronatijden valt te betwijfelen of clubs zo'n investering willen aangaan.

Daarnaast hoeft een verlengd verblijf bij Real sportief niet noodzakelijk opnieuw tegen te vallen. "Stel dat hij een degelijk tot goed EK afwerkt met België, dan kan hij zeker een meerwaarde zijn in het nieuwe Real (dat op komst is). Dan is er ook geen reden om hem te verkopen", vindt Wijnants. De voorbije weken haalde Hazard dan geen topniveau, fysiek lijkt hij wel weer volledig fit. De Rode Duivels hopen alvast dat hij zijn hoogvorm komende maand terugvindt.

Tot slot benadrukt Wijnants dat de zogenaamde crisis bij Real best meevalt, zeker wanneer je louter naar de resultaten kijkt. Hij vermoedt dat het bestuur zal bouwen aan een nieuw Real, maar waarom zou dat zonder Hazard zijn? "Stel dat je 60 miljoen euro ontvangt voor zijn transfer, wie kan Real dan halen voor dat bedrag, iemand die meteen een meerwaarde is?", vraagt Wijnants zich af.