Er staat veel op het spel voor De Bruyne: Enkel met winst zijn we helden

Er staat veel op het spel voor De Bruyne: "Enkel met winst zijn we helden"

28-05-2021 17:45 Laatste update: 17:46

Kevin De Bruyne neemt het zaterdagavond in de Champions League-finale met Manchester City op tegen zijn ex-club Chelsea. Een duel waar bijzonder veel op het spel staat, weet ook de Rode Duivel.

Manchester City begint als Engelse kampioen als favoriet aan het duel. De club staat voor de eerste keer in de geschiedenis van de club ook in de finale van de Champions League, maar De Bruyne beseft dat dat weinig betekent. "Enkel met de zege zullen we helden zijn, je wilt het echt niet meemaken om te verliezen", gaf hij aan op de persconferentie.

Onze landgenoot kijkt alvast enorm uit naar de confrontatie, die in het Estadio do Dragao van FC Porto wordt gespeeld. "Het is een privilege om hier te staan. Iedereen voelt de druk, maar we moeten er gewoon vol voor gaan", aldus onze landgenoot.

Man City werd in het verleden ook al naar voren geschoven als een favoriet, maar wist nooit de finale te bereiken. Nu is dat anders. "Op de momenten van de waarheid tegen Dortmund en PSG hebben we het beter gedaan dan in de voorbije seizoenen", geeft De Bruyne aan. "We maakten minder fouten en hebben zelf ons momentum gegrepen", besluit De Bruyne.