Shirt van Anderlecht, Club Brugge én Gent dragen: zes voorgangers van Coosemans

Shirt van Anderlecht, Club Brugge én Gent dragen: zes voorgangers van Coosemans

27-05-2021 16:49

Colin Coosemans heeft zijn opmerkelijke transfer van KAA Gent naar RSC Anderlecht afgerond. De doelman wordt niet meteen gehaald als eerste keuze, maar als hij toch eens aan speelminuten komt, zou hem dat wel in een behoorlijk uniek lijstje brengen. In de Belgische voetbalgeschiedenis kwamen immers slechts zes jongens uit voor Anderlecht, Club Brugge én Gent.

In een verder verleden droegen Erwin Vandendaele en oud-bondscoach René Vandereycken de shirts van de drie voorgenoemde clubs. Vanaf de jaren '90 kwam daar Marc Degryse bij. De voormalige Gouden Schoen brak door in Brugge, stapte op zijn hoogtepunt over naar Anderlecht en koos in zijn nadagen nog voor een seizoentje Gent.

Begin deze eeuw flikten Nordin Jbari en Alin Stoica hetzelfde kunstje, al speelde die eerste slechts één luttele keer voor paars-wit. Stoica leek dan weer op weg naar een topcarrière bij Anderlecht, maar kon het uiteindelijk niet waarmaken. Bij Club en Gent lukte het ook niet echt meer. Tot slot ging Vadis Odjidja Coosemans voor. De huidige aanvoerder van de Buffalo's verliet Brussel al vroeg en keerde nadien via Club Brugge terug naar ons land, na een mislukte passage bij Hamburg SV.

Of Coosemans ooit aan minuten zal geraken bij Anderlecht, is een open vraag. Na zijn debuut bij Club deed de doelman het uitstekend bij Waasland-Beveren. Ook de overstap naar KV Mechelen verteerde hij moeiteloos. Toen Gent in 2018 kwam aankloppen, geraakte zijn loopbaan echter in het slop. In drie jaar tijd keepte Coosemans amper zes keer voor de Oost-Vlamingen.