Nieuw talent staat op bij RSC Anderlecht: Hij is de toekomst

Nieuw talent staat op bij RSC Anderlecht: "Hij is de toekomst"

26-05-2021 21:56
3

Bij RSC Anderlecht hebben we de voorbije maanden kennis kunnen maken met flink wat jonge spelers. Zeno Debast was er daar één van en eindigde het seizoen nog met bijna een volledige wedstrijd tegen Royal Antwerp FC. Daarin wist de verdediger ook indruk te maken.

Na de rode kaart voor Matt Miazga viel Debast in en hield de amper zeventienjarige verdediger zich zeker staande tegen spelers zoals Didier Lamkel Zé en Dieumerci Mbokani. Bij La Dernière Heure had analist Alexandre Teklak flink wat lof. "Onder dergelijke omstandigheden is het niet gemakkelijk om in te vallen als jonge speler. Toch trad Debast op als een ervaren speler", klonk het.

Ook Vincent Kompany was lovend over Debast en gaf hem flink wat lof. "Hij speelde alsof hij al jaren meedraait en de persoonlijkheid van een dertigjarige heeft...dat maakt me fier", gaf Kompany aan. Anderlecht zou alvast nog meer een beroep willen doen op Debast en hem volgend seizoen mer speelminuten geven.

Daarmee lijkt Anderlecht ook een nieuw talent in huis te hebben en mag het hopen op een volgende doorbraak na onder andere Yari Verschaeren en Anouar Ait El Hadj. Ook Teklak ziet potentieel in Debast. "Hij is de toekomst van Anderlecht, maar je moet er rekening mee houden dat hij in de toekomst ook slecht zal presteren. Dit zal deel uitmaken van zijn ontwikkeling en we moeten hem tijd geven", klonk het nog.